Beltane & Nieuwe maan

Beltane Vannacht, de nacht van 30 april op 1 mei, is het Beltane.

Beltane draait om zuivering en vruchtbaarheid, passie, licht en leven.


In een zuiveringsritueel wordt het oude vuur van de winter gedoofd en wordt er nieuw vuur gemaakt.

Er worden twee grote vuren ontstoken waar het vee en de mensen tussendoor lopen of dansen, om vrij te worden van zonden en ziekte, zodat de nieuwe groei een zuiver begin heeft.

Beltane staat ook bekend om zijn erotische symboliek en seksuele losbandigheid.

Het is dan ook het feest van de bevruchting van de natuur & het Heilige Huwelijk; het

samensmelten van man en vrouw, god en godin, mei koning en koningin, maar ook innerlijk van de mannelijke en vrouwelijke energieën binnen in jou. Het dansen rond de meiboom, waarbij rode (de vrouwelijke vruchtbaarheid) en witte (het mannelijke zaad) linten worden gevlochten staat hier ook symbool voor. (foto meiboom Keltfest 2014)


De magie van deze nacht houd daar niet mee op.

Ook de sluiers naar de andere, magische wereld, zijn dunner, waardoor je gemakkelijker magische wezens zoals elfjes en spirits kunt waarnemen en eren.


Een periode dus van frivoliteit en magie, zuivering, vernieuwing, passie, zaadjes en bevruchting, nieuwe kansen en mogelijkheden, groei en balans tussen mannelijk en vrouwelijk.

Nieuwe maan Vannacht is het ook nog nieuwe maan. Het begin van een nieuwe maan-cyclus en HET moment om te kijken wat jij wilt zuiveren, vernieuwen en zaaien In je kunt je intenties voor de komende maan mooi aan laten sluiten op Beltane door bv extra aandacht te hebben voor het mannelijk en het vrouwelijke in jou (ja we hebben allemaal beide in ons). Welke mannelijke en vrouwelijke aspecten mogen wat gezuiverd worden (denk ook aan je (voor)oordelen), welke mogen vernieuwen, waar heb je behoefte aan groei of voeding en wie kan jou daar evt bij helpen? Zodat jouw innerlijke man-vrouw balans meer optimaal wordt. Of kijk naar waar jouw passies liggen. Waar wordt jij blij van, wat laat jou stralen, wat geeft misschien zelfs zo'n frivool of speels kriebeltje, waar gaat jouw bloed sneller van stromen, wat wakkert jouw vuur aan en laat je door het leven dansen. En heeft dat voldoende ruimte in jouw leven........? Is het misschien nodig er wat anders voor los te laten, zuiver het met de vuren. Wat wil je vernieuwen en hoe kun je nieuwe mogelijkheden voor jezelf creëren? Wat heb je nodig om jouw passie meer ruimte in je leven te geven en wie kan jou daar evt bij helpen? Als je die dingen duidelijk hebt kun je wat bloemenzaadjes nemen en die bevruchten met jouw wensen/intenties door ze er in te blazen. Voel dan even goed of je ze dicht bij huis wilt houden, en op eigen terrein wilt zaaien, of juist in het wilde weg om de kosmos alle ruimte te geven jouw wensen vorm te geven. Doe wat voor jou goed voelt en houd tijdens het zaaien je intenties voor ogen en voel de blijheid die het je geeft. Je zou er ook eerst even mee door het vuur kunnen lopen (tussen 2 kaarsen door) om ze te zuiveren van alle oude belemmeringen en oordelen die jou van je bestemming af houden. Volg vooral je gevoel!


Ik ga Beltane & de nieuwe maan vermengen door straks de oude vuren(kaarsen) te doven, samen met het oude dat mij niet langer dient. En dan aan mijn nieuwe maan-intenties werken en mn zaadjes bevruchten, om daarna nieuwe 'vuren' aan te maken en er tussendoor dansen op dit geweldige nummer van FAUN.

Ze bezingen Walpurgisnacht, de Germaanse variant van Beltane


Doe je mee of vier jij het op een andere manier?


Fijne Beltane & nieuwe maan

💜 Vivianne

Medium- & Energetisch Therapeut

viviannespraktijk@gmail.com

www.viviannes-praktijk.nl facebook

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Samhain