top of page

Medium staat niet altijd op 'AAN'


Wist je dat een medium niet altijd op ‘AAN’ staat…

Nouja ‘aan’ wel, want een ‘uit-knop’ zit er ook niet echt op. Maar je staat niet altijd en overal vanzelf op ‘scherp’.


Je kunt het een beetje vergelijken met in de trein zitten.

Buiten het raam zoeft er vanalles voorbij. Je ziet het wel vanuit je ooghoeken, maar je ziet zo niet wat het allemaal is. Het is ook zo veel en zo snel dat je er horredol van zou worden als je alles bewust waar zou nemen. Pas als jij je bewust op dat ene punt in de verte focust kun je die kerktoren duidelijk onderscheiden en beschrijven.

Net als de mensen en geluidenbrij in de trein. Het is er wel, maar je onderscheid er pas iets aan als jij je op 1 persoon of stem focust. En dat kost moeite en inspanning. Het meeste laat je dus aan je voorbij gaan.

Misschien voer je wel een gesprekje met die onbekende die tegenover je zit, maar echt diepgaand, duidelijk en ongestoord zal dat niet zijn, en je weet ook niet gelijk alle in’s en out’s van die persoon z’n leven. Daarvoor zul je toch echt uit die trein moeten stappen, een rustige plek opzoeken, verbinding en vertrouwen opbouwen enz.


Voor een medium werkt dat met de spirituele-/energie-wereld net zo.

Het is er wel, je ziet het wel vanuit je ooghoeken, maar je neemt het niet allemaal bewust waar. Dan zou ik geen leven meer hebben, ik zou er knetter gek van worden!

Om echt zuiver waar te kunnen nemen moet je je goed focussen, je aandacht heel gericht en bewust richten op wat je wilt onderscheiden en beschrijven. Dat kost moeite en inspanning.

Als iemand zomaar tijdens het dagelijkse leven vraagt “wat zie je bij mij”, of denkt dat je tussen de bedrijven door wel ff ala minuut via een telefoontje, appje of pb’tje een antwoord op hun prangende vraag kunt geven, is dat niet anders dan het gesprek in de trein. Je neemt er wel wat van waar, al is daar ook al focus, aandacht en inspanning voor nodig, maar erg diepgaand, uitgebreid en zuiver zal dat niet zijn.

Daarvoor zul je toch echt rust, ruimte, neutraliteit, verbinding, veiligheid en vertrouwen moeten creëren. Pas dan kun je werkelijk een goed, diepgaand en vooral zuiver contact en ‘gesprek’ op bouwen met de spirituele wereld, je cliënt en zijn/haar spirituele begeleiders.

Daar komt dus een degelijke voorbereiding, en afronding, aan te pas!

Ruim voor ik een cliënt ontvang ben ik daar dan ook al mee bezig. De ruimte reinigen, met intentie en materialen de juiste ‘sfeer’ en veilige ruimte neerzetten. Met meditatie rust, balans en neutraliteit bij mezelf opbouwen, de weg vrij maken voor het contact, contact opbouwen met mijn spirituele helpers en zowel hun als mijzelf voorbereiden op het werk dat we gaan doen… en dan is de cliënt er dus nog niet eens he….

Ook na afloop doorloop ik weer zo’n proces om zowel mijn spirituele helpers als mijzelf en de ruimte weer uit de ‘werk’ stand te halen, al het contact af te bouwen, vrij te maken van de energieën van de cliënt en weer neutraal te maken & voorbereiden voor de volgende cliënt of terug te brengen in de normale dagelijks-leven hoedanigheid en waarnemen. Dat is ook wel nodig om zelf ook beetje een ‘normaal’ leven te kunnen leiden.

Daarnaast is het uiteraard ook in het gewone dagelijks leven van belang om goed voor mezelf en mijn persoonlijke processen te zorgen, omdat ik er anders ook niet goed voor een ander kan zijn….


Achter de schermen komt er dus een hele hoop bij kijken om als medium een zuiver kanaal te kunnen zijn voor iemand die hulp vraagt.

Dat is ook de rede waarom ik alleen op afspraak, middels consulten mensen help.


Er komt ook heus wel eens iets spontaan/ongevraagd glashelder door hoor, zoals je ook de conducteur wel voor je ziet staan in die volle trein. Maar dat is dus niet continu of op verzoek zo, dat zou ook niet goed zijn voor mijzelf.


Als medium sta ik dus niet altijd en overal op ‘AAN’, er komt heel wat meer bij kijken… .💜 Vivianne

Medium- & Energetisch Therapeut


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page