Veranderen 2

Bijgewerkt op: 7 jun. 2019


Wist je dat als je gedrag wilt veranderen je dat het beste in kleine stapjes kunt doen?


Als je gelijk 1 hele grote stap wilt maken zie je er vaak tegenop, roept het weerstand op, is het ver buiten je comfortzone, is het lastiger haalbaar waardoor je sneller het idee hebt dat het onbereikbaar is, of je zelfs denkt dat je faalt als het je (nog) niet lukt. Allemaal dingen waardoor uitstelgedrag of voortijdig opgeven op de loer liggen. Als je echter kleine stapjes richting verandering zet gaat dat veel soepeler, omdat het haast ongemerkt gaat. Je rekt als het ware voorzichtig je comfortzone op waardoor die niet zo fel terug veert, maar soepel meegeeft. De regelmatige juich momentjes die dat steeds oplevert stimuleert ook om door te gaan.


Bij de online training “Rust in je hoofd”, die ik nu aan het maken ben, pas ik dit principe ook toe; Elke dag een kleine stap in het gehele traject, meestal met een filmpje van maar een paar minuten. Soms is het een eenvoudige oefening, soms een tip, informatie of uitleg, soms een meditatie, en vooral heel praktisch. Zodat je elke dag een stukje meer vertrouwd raakt met de mogelijkheden voor meer rust in je hoofd en het daar zelf aan werken, zonder dat het veel tijd of moeite kost.


Deze blog is er 1 uit een serie over veranderen. Lees ook de andere tips

30 dagen

kleine stapje

comfortzone oprekken

aanleren ipv afleren


💜 Vivianne Medium- & Energetisch Therapeut viviannespraktijk@gmail.com

#veranderen #comfortzone #rustinjehoofd #transformeren #coach #doseren #metbeleid #haalbaar #makkelijk #eenvoudig #simpel #soepel #gowiththeflow #kleinestapjes #zacht #traject #vertouwdraken

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Samhain