top of page

Verkoeling in tropische temperaturen

Bijgewerkt op: 13 aug. 2022


Verkoelende tip…. Ben je minder goed ingesteld op deze tropische temperaturen probeer dan eens een visualisatie waarin je je op een koele plek waant;

Neem even je rust en ga er goed voor zitten of liggen, met je voeten plat op de vloer. Sluit je ogen en volg je ademhaling even, om goed bij jezelf te komen Stel je zelf dan voor dat je op een plek of situatie bent die lekker koel is. Hoe completer je iets voor de geest kunt halen hoe beter.

Stel je bv voor hoe je heerlijk koel in het water ligt te dobberen. Voel hoe het water helemaal om je heen is, hoe het je omsluit en verkoelt. Stel je voor hoe het ruikt, wat je hoort, wat je ziet. Misschien ga je even lekker kopje onder, voel je haren en hoofdhuid dan helemaal nat worden en meedeinen op het water. Misschien ga je zelfs de onderwaterwereld ontdekken of spelen met dolfijnen. Of stel je voor dat je in de sneeuw zit, hoe het kraakt onder je voeten, hoe koud het is, hoe het aanvoelt aan je handen, hoe het zich om je lijf vormt als je een sneeuw-engel maakt, hoe het ruikt. Of hoe je bv in de winterse ijsbloemen op de ramen ziet. Een koud washandje op je voorhoofd of polsen versterkt het effect. Ook een leuke is in de wind van de ventilator gaan zitten en je voorstellen hoe je in een bootje zit met de verkoelende briesje, het kabbelen van het water, de geur van het water of de natuur. Of wat te denken van een heerlijk bergmeertje met een kletterende waterval waar je onder gaat staan. Voel hoe die kletterende stroom je raakt en over je heen loopt, hoe hard of zacht het water valt, of je de afzonderlijke druppels kunt voelen of zien, de regenboogjes die ze vormen, de geur. Maak het compleet met een muziekje met waterval geluiden op de achtergrond. Iets uit je eigen herinnering werkt ook heel goed, omdat je dat vaak het rijkst voor de geest kun halen Voor je het weet heb je kippenvel… Als je je lekker verkoelt voelt haal je een paar keer diep adem, rek je je even uit, voel je voeten stevig op de vloer en open rustig je ogen Heerlijk verkoelend he!?

Plaats evt een bijpassende foto als screensaver als reminder & om je snel weer op je verkoelende plek te wanen.


💜 Vivianne Medium- & Energetisch Therapeut #verkoelen #tropisch #warm #visualisatie #meditatie #afkoelen

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page